Mer om denne tjenesten

Dette er et eksperiment! Basert på AI-infrastrukturen laget for Aibot.no har vi fått satt opp denne tjenesten. Målet å lage en virituel assistent som skal kunne svare på ulike juridiske spørsmål og henvendelser. Det blir spennende å se om det vil fungere.

Maskinlæring
Maskinlæring er teknikker som benyttes for å gjøre datamaskinen i stand til å trekke erfaring fra store mengder data og ta valg basert på denne kunnskapen. Vi trenger ikke detaljinstruere datamaskinen, men gi den retningslinjer for hvordan den skal forstå. På denne måten kan datamaskinen på egenhånd gjøre analyser og se etter mulige løsninger i store datamengder, uten å bli fortalt nøyaktig hva den skal lete etter.

Ai-teknologi
Artificial intelligence (ai), på norsk kunstig intelligens er blitt et populært ord å kaste rundt seg om dagen. Mange påstår at de benytter slik teknologi. Kunstig intelligens refererer til systemer som selv kan kunne løse eventuelle problemer, å kunne vite alt om alt. Denne teknologien eksisterer ikke. Men maskinlæring, hvor maskiner lærer fra mennesket ved at mennesker kontinuerlig samler kunnskap og ferdigheter og mater inn data til en maskin finnes, ref ovenfor. Det er hva jobber med her.

Virtuel assistent
Virtuel assistent, chatbot, chatte-robot, det finnes ulike ord for denne type teknologi. Teknologien og slike løsninger har eksistert lenge. Det som er nytt og som vi benytter oss av her, er å bruke maskinlæring i den virtuelle assistenten. På denne måten kan den bli flinkere og «smartere» i forhold til å svare på spørsmål. F.eks kan den etter hvert skjønne at spørsmålet «Hvordan setter man opp et testament?» og «Hva er kravene til et gyldig testament?» skal generere det samme svaret.

Juridiske spørsmål og henvendelser
Vi er langt unna å kunne lage en assistent som skal kunne svare på alle juridiske spørsmål og henvendelser. Dette er et eksperiment hvor man også kan lære hva folk generelt lurer på og utforske hva vi kan klare å få maskinen til å håndtere. Kanskje vil maskinen for noen spørsmål eller henvendelser være så ærlig i forhold til sine begrensninger at den også anbefaler at man tar kontakt med et advokatfirma/samarbeidspartnere.

Vi jobber kontinuerlig med å forbedre denne tjenesten. Vi setter stor pris på alle spørsmål og henvendelser som skrives. Ingen ting er feil å spørre om. Dere må gjerne skrive kommentarer og andre tilbakemeldinger til assistenten, så skal vi forsøke å lære den hva den skal gjøre. Del gjerne siden med andre, jo flere som tester jo bedre er det. Ønsker du å komme i kontakt med oss, er det bare å spørre assistenten om vår kontaktinformasjon 😉

 

© 2018 BWRR AS